The Best bookmaker bet365 Bonus

Törpe dísztyúkok L


Lüttichi törpeviador

Lüttichi törpeviador

1960 óta tenyésztik és állítják ki a "belga törpeviador" egységes típust belga hazájában. A nagy testű belga viador törpésítése, amit Louis van der Snickt (Berg by Kampenhorst, Brabant tartomány) végzett, a hatvanas, hetvenes években érdeklődő tenyésztők egy kis körét hozta létre. Így ettől kezdve létezett Berlinben egy tenyészet, mely minden évben igen nemes állatokat tenyésztett. A nagy testű fajtánál már pár éve elválik a lüttichi és a brüggi típusú. A törpetyúk-standard követte ezt a megkülönböztetést, és 1991 óta külön vezeti mindkét fajtát.

Bővebben...


Törpe la fleche

Törpe la fleche

A nagy testű la fleche pár állata mellett a német törpetyúkok és a törpe rajnai voltak a törzsszülők, melyekből a vechtai H. Seebach az ötvenes évek végén kitenyésztette a törpe la fleche-t. A fajta ezzel a legfiatalabb törpetyúkokhoz tartozik. 1973-tól már csúcsminőségű állatokat mutattak be, és jelenleg sok kiállított egyed meggyőző a tipikus fejpontjaival, és mindenekelőtt a tollazat pompás zöld fényével.

Bővebben...


Törpe lakenfeldi

Törpe lakenfeldi

Törpe lakenfeldit állítólag először 1936-ban a holland Twente-ben tenyésztettek és csak a második világháború után Elspe Grevenbroich-ban F. Börgemél. A tenyésztelepen ezüst bassettek, fogolyszínű antwerpeni szakállas törpék és növésben visszamaradt nagy testű lakenfeldiek járultak hozzá a kialakulásához. Börger először 1957-ben a vesztfáliai Hammban állította ki az állatait. 1972-ben a brémai Országos Kiállításon aztán elismerték az új fajtát.

Bővebben...


Törpe leghorn

Törpe leghorn

A kiváltképp nagy teljesítményű tyúk - a nagy testű leghorn - modellje és egyben kiindulási formája is volt a törpésítésnek: a kedvelt leghorn törpe mására törekedtek. Ezt sárgalábú törpetyúkok és a nagy testű fajta keresztezésévei érték el századunk ötvenes éveinek második felében az USA-ban. A heidelbergi tenyésztő, F. Treiber 1964-ben importálni tudott pár állatot. Azóta azonban alig javult ez a törpe fajta. Még mindig probléma van a különböző típusokkal a kakasoknál és a hibás állótarajjal a tojóknál. A mély állás és a túl hosszú és mélyre nyúló szárnyak is gyakran rontják a fajta értékét.

Bővebben...

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme