The Best bookmaker bet365 Bonus

Törpe dísztyúkok W


Törpe welsumi

Törpe welsumi

Nagy testű welsumi tojók és fogolyszínű német törpe kakasok voltak az 1930 körül kezdődő tenyésztési kísérlet törzsállatai. Pár évvel később pár törpe méretű welsumi is képviseltette magát a lipcsei kiállításon. P. Wagner (Altenburg) később még törpe rhode-ot és törpe itáliait is felhasznált a típus és a színkép rögzítésére. Az új törpe fajta csak 1947-re volt annyira "kidolgozott", hogy hivatalosan is elismerhették. A már említett tenyésztő mellett a fajta első képviselői M. Ansorgénál és K. Meyernél jöttek létre. A wolfenbütteli A. Pesch 1964-ben állított ki először narancssárga törpe welsumit. Ez új mutáció volt, melyet 1969-ben ugyan elismertek, de máig sem terjedt el igazán.

Bővebben...


Törpe wyandotte

Törpe welsumi

Ennél a fajtánál a kialakulás története olyan szoros kapcsolatban áll az egyes színváltozatok fejlődésével, hogy először mindkét szempontot egyszerre kellene vázolni. Az egyik legrégibb színváltozat a fekete 1909 óta. A lipcsei tenyésztők, Kasch, Treptow és Töpfer már az első világháború előtt igen tetszetős állatokat mutatott be. Jelentős tenyészetek maradtak fenn egészen a húszas évekig Oberhausenben és Bockhorstban. 

Bővebben...


Watermaali szakállas törpetyúk

Törpe welsumi

Ezt a fajtát először 1922-ben, Brüsszelben mutatták egy kiállításon. A tenyésztők már kb. 1906 óta fáradoznak a kis, tömzsi típus kitenyésztésén, mely sok dologban hasonlít az antwerpeni szakállas törpéhez. Németországban 1979 óta ismerik el a fajtát.

Bővebben...

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme