The Best bookmaker bet365 Bonus


Bóbitás gyöngytyúk
 

Bóbitás gyöngytyúk

 

Nyugat-Afrikától keletre Dél-Szomáliáig minden erdős területen előfordul, ezenkívül a dél-afrikai országok egy részében is megtalálható. A gyöngytyúk társas madár és nappal aktív. Párválasztása egész életre szól. Tápláléka gyümölcsök, csonthéjas termések, levelek, gumók, gyökerek és rovarok. A madár hossza 50 centiméter, szárnyfesztávolsága 75-100 centiméter, farok hossza 13-16 centiméter és testtömege 1-1.2 kilogramm. Tollazata sötétkék és sok fehér petty díszíti. Repülés közben jól látható fehér szárnyfoltja. Csupasz pofája szürkéskék színű, füle körül és nyakán világosabb a bőr. A bóbita rövid, fekete, bodros tollakból áll. Farkát ijedségében vagy izgatottságában legyezőszerűen széttárja. Dürgés idején valószínűleg imponálásra is szolgál. Hosszú és erős lábán meglehetősen gyorsan fut. A repülésen kívül ez az egyetlen védekezési módja. A költési időszak novembertől márciusig tart. A fészekaljban 4-5 sötét sárgásbarna vagy vöröses tojás található. A tojásokon a tojó 25-28 napig kotlik. A csibéket mindkét szülő neveli.

 
 
 
 
 

The best bookmaker bet365

Free Premuim Templates by BIGTheme